مهندسی عمران

وبلاگی با مطالب متفاوت

مهندسی عمران

وبلاگی با مطالب متفاوت

چگونه یک شغل مناسب پیدا کنیم ؟

اکثر افراد دائما به دنبال مشاغل جدید هستند ، حوزه ها و بخشهای فعالیتشان را تغییر می دهند ، حتی گاهی وارد مشاغل جدید و حرفه های تازه می شوند . آنان بدنبال چیزی هستند که ما آنرا تحت عنوان شغل مناسب و ایده ال بیان می کنیم . برای فهم این پرسش و شناخت تواناییهایتان باید استعدادهایتان را ارزیابی کنید تا بتوانید به دیدی روشن برسید . بدین منظور سعی داریم تا شما را با تمامی ابعاد و زوایای یک شغل ، تاثیرات فردی و اجتماعی آن ، محیط کار ، حقوق و مزایا ، فرصتهای قابل پیشرفت و تمامی زوایای ارزشی آن آشنا کنیم .

اکثر افراد دائما به دنبال مشاغل جدید هستند ، حوزه ها و بخشهای فعالیتشان را تغییر می دهند ، حتی گاهی وارد مشاغل جدید و حرفه های تازه می شوند . آنان بدنبال چیزی هستند که ما آنرا تحت عنوان شغل مناسب و ایده ال بیان می کنیم . برای فهم این پرسش و شناخت تواناییهایتان باید استعدادهایتان را ارزیابی کنید تا بتوانید به دیدی روشن برسید . بدین منظور سعی داریم تا شما را با تمامی ابعاد و زوایای یک شغل ، تاثیرات فردی و اجتماعی آن ، محیط کار ، حقوق و مزایا ، فرصتهای قابل پیشرفت و تمامی زوایای ارزشی آن آشنا کنیم .

اما نظرتان درباره خود شغل چیست ؟ چگونه تمامی این موارد و نتایج را در چهارچوب ارزشهای شغلی خود ارزیابی می کنید . برای یافتن شغل مناسب ابتدا باید شناخت کاملی از خود و استعدادهایتان داشته باشید . در این مقاله کلیدهای اصلی راه شناخت و پاسخ مسائل را بررسی می کنیم ، تا سوال کلیشه ای چه شغلی برایم مناسب است را پاسخ دهیم .
به دوران کودکی تان فکر کنید !

آنگاه که کودکی 10 ساله بودید ، چه آرزویی داشتید ؟ می خواستید زمانیکه بزرگ شدید چکاره شوید ؟ شاید به نظرتان مضحک باشد که آرزوهای خام کودکی را در قالب بازگشت ناپذیر جوانی در جستجوی شغل مورد علاقه تان جامه عمل بپوشانید . آری ، واقعیت این است که شما تمام سالهای جوانی را به بطالت گذراندید ، سالهایی که آغاز یک موفقیت بود . حتی اگر در رویاهایتان خود را رئیس جمهور، یا یک سوپراستار و برنده جایزه اسکار فرض می کردید ، باز هم در این مرحله از زندگی به شما کمکی نمی کرد و کاربردی در زندگیتان نداشت . به همین دلیل مشاغل مشابه آنها را فرض کنید . بجای فرار از واقعیت و گریز از لحظه های دشوار زندگی ، در برابر سختیها مقاومت کنید . موانع و مشکلات را بشناسید و دربرابر آنها بایستید . از جستجو برای یافتن شغل مورد علاقه تان ناامید نشوید ، اگر بخواهید می توانید از یک کارمند ساده به مدیری با تجربه ارتقای شغلی یابید ، در واقع حقیقت زندگی چیزی فراتر از رویاها وآرزوهای شماست . هیچ گاه جامعه و دولت صرفا شما را به دلیل داشتن رویای شغلی زیبا در دوران کودکی مورد تقدیر قرار نمی دهند ، حقایق زندگی مبتنی براصول هدفمند و منطقی پایه گذاری شده اند که فوق العاده دقیق و خدشه ناپذیرند . باید بپذیرید که دوران کودکی با تمام وقایع تلخ و شیرینش ، با تمام حوادث و اتفاقات به یاد ماندنی و تکرارناپذیرش و تمامی آرزوها ورویاهای شیرینش پایان یافته است و شما آن کودک محبوب دیروز نیستید ، بلکه جوانی سرشار از انرژی هستید که باید مسیرسبز زندگیتان را در چهارراه حوادث بیابید . اگر نتوانستید شغل دلخواه دوران کودکی را بدست آورید ، شغلی مشابه و همسو با آن را برگزینید . مثلا اگر بازیگری و سوپراستارشدن رویای شغلی شماست ، به مشاغل رسانه ای ، ، تبلیغات و روابط عمومی و امثال آنها که رابطه نزدیکی با دنیای تصویرو بازیگری دارند بپیوندید .

به کلاسهای مورد علاقه تان از دبیرستان تا دانشگاه بیاندیشید !

حتما در کلاسهای دوره دانشجویی به درس و استاد خاصی علاقمند بوده اید و نمرات درخشانی دریافت کرده اید ، اگر تمامی جزییات آن به ذهنتان نمی رسد ، زیاد مهم نیست ، هدف شناسایی و کشف استعداهای نهفته شماست ، تا بدین روش با توجه به علاقه و استعدادتان پلی عمیق میان رویای کودکی ، استعداد غریزی و در نهایت شغل دلخواه ایجاد شود . اگر شیفته تاریخ و هنر و باستان شناسی هستید ، مشاغل مورد علاقه تان را در موزه و کتابخانه جستجو کنید . اینها گزینه های مرتبط با دروس مورد علاقه شما هستند . حتی می توانید در سایر بخش های مرتبط مانند تبلیغات ، مدیریت ، مسئول گروه های بازدید کننده ویا حتی بخش مالی موزه همکاری کنید اگر درس تاریخ به نظرتان جالب نیست ، شاید روانشناسی مورد علاقه تان باشد ، اگربه هدفتان در روانشناسی نرسیدید ، باز هم مشاغل مرتبط با آن را جستجو کنید . شاید شما شخصی باشید که به دیگران در رسیدن به اهدافشان در درس ، کار و مسائل دیگر کمک می کند و از راهنمایی کردن لذت می برد ، پس بدنبال مشاغلی نظیر دبیر ، فروشنده و مهماندار باشید ، مطلقا از کار در چنین فضایی لذت خواهید برد . بی شک با تفکری عمیق تر نسبت به کلاسها و علایق دوران تحصیل می توانید بیش از پیش با استعداها و خواسته هایتان آشنا شده و از مشاغل و تجربیات دیگران در انتخاب شغلتان بهره جویید .

ابعاد شغلتان را مورد ارزیابی قرار دهید !

مهمترین معیارهای انتخاب شغلتان چه چیزهایی هستند ؟ اندکی تعمق در این باب بسیار حائز اهمیت است . به خودتان و تواناییهایتان بیاندیشید ، چه مواردی در شغل فعلی موجب ناراحتی شما می شوند ؟ آیا واقعا احساس می کنید که فرصتهای دیگر شغلی را از دست داده اید ؟ شغل ایده آل شما تلفیقی از تاثیرات و امواج مثبت است که با ورود به عرصه زندگی انفعالات شگرفی ایجاد می کند ، امواج منفی را از زندگی و محیط شما پاک می کند و پنجره ای نو به جهان می گشاید . مثلا اگر به اعداد وآمار علاقمندید و از کار ثابت در یک شرکت و فروشگاه ناراضی هستید ، شغلتان را عوض کنید ، ایده آل ها و علایق شما در شغل مشاور یک شرکت ویا موسسه نهفته است . شغلی فوق العاده تحلیلی و حساس که نگرش های متفاوتی ایجاد می کند ، هر روز با مخاطبان جدید و انواع تفکرها و اعتقادات آشنا می شوید .

اگر به پزشکی ، پرستاری و حضور ساعات طولانی در اتاق های پراسترس عمل و اورژانس بیمارستان علاقمند نیستید ، و تنها به دلیل مسائل مادی آنرا انتخاب کرده اید شغلتان را تغییردهید ، شاید شما شیفته کار در بخش پژوهشی و تحقیقی بیمارستان باشید ، اتفاق خاصی نمی افتد و تنها از بخشی به بخش دیگر می روید و حوزه مطالعاتتان افزایش می یابد . انبوه مقالات و منابع برای تحقیق ، چنان وقت شما را می گیرند که دیگر مجالی برای کارهای دیگر باقی نمی ماند و چیزی که مهم است رویای شغلی و خرسندی شماست که به حقیقت پیوسته است .

شغلهای مختلف را تجربه کنید

پس از اجرای تمامی این خودکاوی ها و ارزیابی ها خود را در مرحله عمل قرار دهید و جنبه های مختلف خود را بشناسید . چنین ارزیابی هایی با روشی علمی و منطقی زوایای مختلف و استعدادهای شما را نشان داده و راهی نو در پیشبرد اهدافتان فراهم می کند . با اجرای آزمونهای شغلی زمینه ای مناسب برای خود ایجاد می کنید و با تلاش بیشتر کاستی ها را بهبود می بخشید .

زمانی مسائل مالی و محل کار تنها دغدغه شما به حساب می آمد ، اما اکنون بار دیگر خود را مورد ارزیابی قرار دهید و این پرسش را دوباره تکرار کنید . چه شغلی مناسب من است ؟ واضح است که نه تنها نگرش شما تغییر یافته است ، بلکه شخصیت شما نیز به مراتب بهتر شده است ، حالا دیگر می دانید به چه شغلی علاقه دارید ، استعدادهایتان را می شناسید و رابطه خوبی با کار و جو حاکم بر آن ایجاد کرده اید . آری ، شناخت مقدمه پیروزی است . باز هم خاطره ای از استادم به ذهنم خطور کرد او می گفت : " برای رسیدن به هدفی که تابحال نتونستی بدستش بیاری ، باید آدم دیگه ای بشوید ".

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد